Tjäna pengar 2024

4 bästa sätt att tjäna pengar

1

Sälj dina begagnade böcker på Bokus

Genom att sälja dina böcker på nätet kan du tjäna pengar. Själv har jag sålt flera böcker som t.ex. Kurslitteratur som jag inte längre behöver. Istället för att spara gamla böcker som inte kommer användas, kan man tjäna in en slant genom att sälja böckerna helt gratis hos Bokus. Allt sker bekvämt via nätet, du kan också fynda och hitta billiga böcker och spara pengar.

Tjäna pengar på att sälja begagnade böcker

Till Bokus
2

Tjäna pengar på reklam via din hemsida

Du kan börja tjäna pengar genom att lägga upp reklam på din blogg eller hemsida. Detta kallas också för att vara en affiliate. Genom att vara med i ett annonsnätverk som Adrecord, får jag tillgång till digitala annonser från flera företag som vill synas. Adrecord betalar mig en provision för varje såld produkt eller tjänst som görs via hemsidan.

Det är väldigt enkelt att komma igång och dessutom gratis. Börja med att registrera dig. Sedan när du har registrerat dig, väljer du vilka annonser som passar din sida och målgrupp. Svårare än så är det inte. Adrecord har funnits sedan 2010 och är bland de största i Sverige.

Till Adrecord
3

Sälj begagnade prylar på Tradera

Sälj dina prylar genom auktionssajten Tradera. Det är gratis att bli medlem. Som medlem kan du sälja och köpa saker från privatpersoner och företag. Om du har en gammal möbel eller TV som inte används, prova att sälja och få lite extra pengar.

Till Tradera
4

Investera i aktier eller fonder

En av de bästa sätten att tjäna mer pengar är att låta pengarna arbeta för dig genom en investering i aktier eller fonder. Med en historisk avkastning på ca 8% i snitt senaste 50 år, kan du som tänker långsiktigt tjäna en del på detta.

Hos banken och nätmäklaren Avanza kan du investera i fonder och aktier till låga kostnader. För att köpa aktier, betalar man en courtage avgift. Med fonder så betalar man normalt en förvaltningsavgift. Dessa avgifter varierar beroende på vilka fonder eller aktier man väljer.

Till Avanza