Spara pengar 2024

5 bästa spartips för dig som vill spara pengar

1

Byt till billigare mobilabonnemang

Billigare mobilabonnemang hos Vimla

Byt till mobilabonnemanget Vimla. Jag har själv bytt till detta och kunnat spara flera hundra kronor varje år. Abonnemanget med 3 GB surf kostar 25 kr/mån (2 första mån) och därefter 100 kr/mån.

P.S. Om du använder denna länk till Vimla, så får vi båda 10 kr rabatt på våra abonnemang, win-win! :)

Förutom en låg månadskostnad så har Vimla en värvningskampanj där du kan sänka din mobilräkning med 10 kr varje månad. Så om du värvar en person blir din mobilkostnad 90 kr/mån. Värvar du 2 personer, blir det 80 kr/mån. Du kanske ser att det finns möjligheter att sänka det till 0 kr i mån!

Det ingår fria samtal/sms och det är ingen bindningstid. Vimla använder samma mobilnät som Telenor och ger grymt bra täckning över hela Sverige. Det finns ingen anledning att betala mer. Det tog en minut att flytta mitt nummer från nuvarande operatör genom sajten. Mycket smidigt.

Till Vimla
2

Köp kläder och möbler på en loppmarknad

Ett annat spartips är att hitta billiga klädesplagg och möbler på t.ex. Myrorna. Kolla efter lokala second hand-butiker. I storstäderna finns det vanligtvis ett större utbud. I Göteborg har vi t.ex. Kommersen och Bellevue Marknad som är de två största marknaderna.

3

Byt elavtal och få bättre elpris

Jag bytte elhandelsbolag för ett par år sedan genom webbtjänsten Elskling och har kunnat spara en hel del pengar under åren. Elskling jämför elpriser med Sveriges samtliga elhandelsbolag och hjälper dig byta elavtal kostnadsfritt. Ett spartips som rekommenderas varmt!

4

Spara pengar på allt som skänks bort på Blocket

Blocket bortskänkes

På Blocket skänker privatpersoner bort sina möbler och elektronik. Du behöver endast kunna hämta produkten. Om du bor i Stockholm, Göteborg och Malmö då kan du söka efter t.ex. en soffa eller TV i denna stad. Jag har skrivit en artikel med tips om hur du hittar det bästa som bortskänkes på Blocket.

5

Gör en matlista för hela veckan

Planera din matvecka genom att göra en matlista. Genom detta får du bättre koll på vad som behöver köpas in och minskar impulsköp.  Ett par impulsköp per månad ökar snabbt utgifterna. Undvik detta genom att skriva ned vad ni vill äta varje dag under en vecka.