Gratis IQ-test – Testa dig själv och se resultat

Publicerat: 14 juli, 2024

Testa ditt IQ genom att göra ett IQ-test på nätet. Testet är helt gratis och du får svar direkt. Dessutom får du veta vilka frågor du hade rätt eller fel. Bonnier har utvecklat detta test där det gäller att svara på flera frågor under 30-45 min.

IQ test

Om Mensa och IQ-tester

Mensa är en internationell förening som samlar personer som uppnått höga resultat på IQ-tester. Föreningen grundades 1946 i Storbritannien och har idag över 134 000 medlemmar i över 100 länder.

Vad är IQ?

IQ, eller intelligenskvot, är ett mått på intelligens som baseras på resultatet av ett standardiserat test. IQ-testet mäter en persons förmåga att tänka logiskt, lösa problem och förstå abstrakta begrepp.

Hur blir man medlem i Mensa?

För att bli medlem i Mensa måste man uppnå ett resultat på minst 131 på ett IQ-test som är godkänt av Mensa. Testet tar cirka två timmar att genomföra och består av en rad olika uppgifter, bland annat verbala resonemang, abstrakta resonemang och problemlösning.

Tips för att lyckas med ditt IQ-test

  1. Förstå testets struktur och innehåll: Känn till testets format för att fokusera din förberedelse effektivt. Bästa sättet att förstå formatet är att göra den ett par gånger samt testa gärna lite olika IQ-tester.
  2. Öva regelbundet: Regelbunden övning förbättrar snabbhet och precision.
  3. Arbeta på din tidsstyrning: Träna under tidsbegränsade förhållanden för att hantera testets tempo.
  4. Stärk grundläggande färdigheter: Fokusera på matematik, logik, verbal och spatial förmåga.
  5. Läs instruktionerna noga: Undvik poängförlust genom att följa instruktionerna noggrant. Lägg inte för mycket tid per fråga.

Detta är endast en indikation av vad du skulle ha presterat under ett övervakat iq-test. Är du duktig på att se snabbt mönster i figurer och logik, då kommer du säkerligen prestera över genomsnittet i IQ testet.

Till IQ-testet