Microsoft Office – Ett gratis alternativ

Publicerat: 27 mars, 2024

Google har ett gratis programpaket som innehåller det mesta som finns i Microsoft Office paketet. Det bästa är att programmen (apparna) är enkla att hantera och allt sparas automatiskt. Aldrig mer behöver du tänka på att spara så att inte halva dagens arbete försvinner. Programmen eller apparna som ingår är:

  • Google Docs (ordbehandling som Word)
  • Google Sheets (kalkylprogram, som Excel men med färre funktioner)
  • Google Slide (presentationer som Powerpoint)
Office gratis alternativ Google

Det går även att dela dokumenten med varandra. Allt du behöver är ett Google konto eller Gmail-konto. Allt sparas i din Google Drive (molnlagring) och kan enkelt nås därifrån.

Jämförelse med Microsoft Excel, Powerpoint och Word

Google Sheets, Google Docs och Google Slides har många likheter med Microsoft Excel, Powerpoint och Word. De har alla kraftfulla funktioner för att skapa och redigera dokument.

Skillnader mellan Google- och Microsoft-programmen

Här är några viktiga skillnader mellan Google- och Microsoft-programmen:

  • Pris: Google-programmen är gratis att använda, medan Microsoft-programmen är betalprogram.
  • Molnbaserat: Google-programmen är molnbaserade, medan Microsoft-programmen kan användas både online och offline. Fördelen med molnbaserat är att ditt arbetet sparas automatiskt.
  • Samarbete: Google-programmen är särskilt bra för samarbete mellan flera användare. Flera personer kan t.ex. Redigera samma kalkylblad samtidigt utan att störa varandra.

Vilket program ska man välja?

Valet av program beror på dina behov och preferenser. Om du letar efter ett gratis, molnbaserat program med bra funktioner för samarbete är Google Sheets, Google Docs och Google Slides ett bra alternativ. Om du behöver ett program med mer avancerade funktioner eller om också de ska användas offline, då är Microsoft Excel, Powerpoint och Word bättre alternativ.