Skapa bildspel med gratis program

Publicerat: 17 mars, 2024

Skapa vackra bildspel med musik. Programmet Photostage är helt gratis och enkel att använda. I denna guide får du hjälp att skapa ditt första bildspel. Den kan sedan spelas upp datorn eller brännas på skiva.

Gratis bildspel program - Photostage

Hur du skapar ett bildspel med musik

Här förklarar jag steg för steg hur ett bildspel med ljud skapas. Om du vill göra en utan ljud, hoppa över steg 3.

  1. Lägg upp bilder
  2. Börja med att dra och släpp bilderna i rutan längst ned i Photostage. Du kan välja att lägga till flera på en gång för att spara tid.
  3. Sortera dina bilder
  4. Sortera de upplagda bilderna i den ordning du vill att de ska visas. Bilden längst till vänster visas först och den längst till höger visas sist.
  5. Lägg till musik
  6. Lägg upp musik på samma sätt som du gjorde med bilderna. Dra och släpp din ljudfil till rutan längst ned. Jag valde MP3 musik, den stödjer också andra format.
  7. Spara bildspelet
  8. Välj ”Save Slideshow”. Ditt skapta bildspel resulterar i en videofil. Enklast är att spara videofilen till datorn först. Välj ”Computer/Data” och klicka därefter på ”Browse” för att välja var i datorn du vill spara filen. Avsluta med att klicka på ”Create”.

Notera
Är ljudfilen längre än bildspelet, då klipps ljudet när det inte finns fler bilder att visa. Detta är en smart funktion som gör att man slipper redigera sin musik.

Till nedladdning av PhotoStage