Vad är en iPad?

Publicerat: 10 januari, 2019

Till en början ville jag inte ha en Apple iPad. Jag tvekade av flera skäl. Vad skulle jag använda den till? Hur smidigt skulle det vara med pekskärm? Utan ett tangentbord, hade jag svårt att se syftet med en surfplatta. Om den ska ersätta en vanlig dator, behövs den då inte ett tangentbord? Jag kom snart på att svaret på frågan var nej. Inte långt efter beslutet att köpa en iPad blev jag förälskad i min nya surfplatta.

Vad är en ipad

Beskrivning av iPad

iPad är en surfplatta som kan beskrivas som en bärbar dator med pekskärm utan extern tangentbord. Den drivs av Apple’s mobila operativsystem (IOS), och precis som en iPhone fungerar den genom ett eget gränssnitt för appar. Du kan surfa på nätet trådlöst antingen via Wifi eller med 3G-anslutning. Ipad displayen är av hög kvalité och fungerar mycket väl med för att se på bilder, filmer, läsa elektroniska böcker och surfa på webbsidor.

Vad kan jag göra med en iPad?

Att surfa på nätet och söka information går snabbt och enkelt med pekskärmen. Det finns oändligt många spel att ladda ner från App Store, och du kan ta bilder eller filma en video med den inbyggda kameran. Ipad kan synkronisera till iTunes biblioteket och spela alla dina favoritlåtar. Med appen Facetime kan du prata ansikte mot ansikte med någon annan i världen som använder en iPad. Ipad kan också användas som en bok, det finns mängder med e-böcker om du ladda ned. Tangentbordet på skärmen fungerar mycket bättre än väntat, och är mer än tillräcklig för att skriva e-post meddelanden eller notiser.

Vem bör ha en?

Alla som använder dator för att söka information och för de som gillar att spela, se filmer, se på bilder, läsa böcker kommer att finna nytta med att ha en iPad. Du kan göra de flesta saker som du kan utföra på en vanlig dator samtidigt som du kan ta med dig surfplattan överallt. Ipad ger dig dessutom tillgång till en värld av unika appar (program). Du får ständigt nya uppdateringar av apparna och operativsystemet (IOS), de utvecklas hela tiden och blir bättre. Dessa regelbundna uppdateringar gör att din surfplatta aldrig känns gammal.

  • Fördelar
  • Flera användningsområden t.ex. söka information på nätet, filmer, musik, spela och läsa böcker.
  • Hög upplösning på displayen, fungerar väl för att se bilder och grafik i god kvalité.
  • Många appar och regelbundna uppdateringar av operativsystemet IOS helt gratis.
  • Nackdelar
  • Pekskärm är inte för alla.
  • Man behöver köpa ett iPad skydd för att inte få repor i surfplattan.